5 Совети за прочистување од токсините предизвикани од Пушење

За одвикнување од пушење помагаат следниве работи:

Глуварче

Се пие чај од корен од глуварче. Не многу доволни се 2 чаши дневно. Тој го чисти црниот дроб од токсини.

Напомена : Болните од бубрези не смеат да користат овој чај.

Рузмарин

Се пие чај од рузмарин. Тој ја зголемува циркулацијата и така пак се чистат токсините од телото.

Босилок

Се пие чај од босилок кој прочистува од токсини но само еден филџан од кафе зашто ако се пие во поголема количина е токсичен.

Туширање

Почесто туширање за да се исчистиме низ порите од кожата.

Свесно пушење

Свесно пушење а тоа значи додека гори цигарата да чувствуваме како таа ни делува и мислите да не ни бегаат на нешто друго. Така ке сватиме вистински како таа ни делува. Едно е да знаеме. Ние знаеме дека е штетна, ама кога ќе сватиме ќе можеме и да ја оставиме.