„Секогаш трудете се да бидете хероини на својот живот, а не жртви“

Љубовта помеѓу Емина Јаховиќ и турската поп звезда Мустафа Сандал се угаси после 14 години поминати заедно.
Емина реши да стави крај на десет годишниот брак со Мустафа Сандал со кога има два сина Јаман и Јавуз. Според Турските медиуми Емина ќе продолжи да живее со двете деца во Истамбул во семејната ќука, а Мустафа ќе си замине. Турските медиуму уште пишуваат дека старателството на децата ќе и припадне на Емина, додека Мустафа ќе може да ги посетува слободно кога и да посака.
Одлуката за разводот не била лесно да се донесе, не била ни нагла. Во последните две години
често се шпекулираше за наводниот развод.
„ Нашата искрена и голема љубов со годините се угаси.“- изјави Емина за српските медиуми -„ иако животите ги продолжуваме одвоено јас на Мусхафа секогаш ќе му бидам најдобар пријател и подршка во животот се надевам дека и он за мене го мисли истото. Нашата најголема мисија ќе биде да останеме добри родители на нашите два сина Јаман и Јавуз.“
„ Во овие тешки моменти од мојот живот најголема подршка и утеха за мене е музиката и секако мојата публика. Бегство од секојдневните проблеми бара во музиката.“
После разводот на контото на Емина ќе легнат миниони. Имено Мустафа Сандал заработува на многу полиња изминативе години, освен од продажбата на албуми кои се продаваат во
милионски тиражи, познат е и како продуцент низ Европа; Мустафа е и добар бизнисмен има неколку свои успешни компании.

Познато е дека двојката поседува луксузна куќа вредна 700.000 евра во Истамбул, луксузна вила на море и јахта вредна 2.000.000 евра, освен тоа се шпекулира дека Мустафа пред извесно време купил приватен авион.
Дури и да не се дели имот на пола, Емина ќе добие милиони после разводот.
Мустафа ја помагаше финансиски да ја покрене линијата на парфеми, а во план беа неколку
инвестиции во Белград, меѓу кои изградба на хотел по странска лиценца. Што ќе биде со сите тие планови по разводот никој засега не знае. Овие инвестиции требало да се направат од продажбата на фамилијарниот хотелот во Бодрум.


Многу српски медиуми сметаа дека после разводот Емина ќе си ги спакува куферите и ќе замине за Белград, но по се изгледа дека ќе остане да живее во Турција. Со оглед на тоа дека децата тргнаа на училиште во Истамбул.
Така да Емина, по се изгледа ќе остане да живее со двата сина во Истамбул за да не би почуствувале голема разлика после разводот. Како и да би го гледале татако им почесто. Висината на алиментацијата ќе биде само формален дел во бракоразводната парница, имено Сандал нема да прави никаков проблем околу сумата.

Иако не се осеќа добро во последно време Емина Јаховиќ на својот facebook профил сепак
напиша: „Секогаш трудете се да бидете хероини на својот живот, а не жртви.