Се насмеа ли денес

Која е најголемата ноќна мора на нашите цариници?

Европа без граници!

 

Жена ми свири на клавир, постариот син на труба, а помладиот на кларинет.

– А ти?

Јас седам и сите ги трпам.

 

Тропа волкот на врата и им вели на седумте јариња

-Јариња отворете мјака ви е. Ви донесов млеко!

Мама отиде да донесе кока кола, не млеко.

 

Што прави полжав без куќарка во Охрид?

-Бара соба!

 

Зошто петелот не оди во продавница?

-Се срами да не ги види кокошките голи!