Се насмеа ли денес

Оди Трпана на доктор:
– Докторе, страдам од импотенција.
– Како тоа страдаш, па ти си женско ??
– Маж ми боледува докторе… јас страдам.

 

Полицијата ги уапсила сите проститутки во градот. Бидејќи немало место во станицата,
ги наредиле да чекаат надвор. Поминала една баба и запрашала една проститутка:
– Што чекате овде?
Проститутката размислила и одговорила:
– Делат портокали па чекаме ред.
И бабата се наредила во редот.
Кога стигнала на ред полицијата ја прашала:
– Зарем и вие бабо?
На тоа бабата одговорила:
– Па синко јас ја тргам протезата и цицам.

 

Македонец прашува Американец:
– Колку заработуваш месечно?
5.000 долари.
– Колку трошиш за живеачка?
– Половина од таа сума.
– А што правиш со остатокот?
– Е тоа кај нас не се прашува. А ти колку заработуваш?
200 евра месечно.
– Колку трошиш за живеачка?
1.000 евра.
– Како? Па од каде ти е остатокот?
– Еее, тоа кај нас не се прашува.

 

Си оди едно дете дома целото задишано и му вели на татко му:
– Тато… заштедив 20 денари!
– Како?
– Трчав по автобусот!
– Што не си трчал по такси ќе заштедеше 100 денари!

 

Човек влегува во ресторан и прашува:
– Што може кај вас најбрзо да се добие?
– Само сметката господине.

 

Наставничката ги испрашува децата во одделението. Лута е:
– Петар?!
– Што?
– Ќе Ти кажам јас тебе “што”! Ѓавол да те земе! Стани, кога зборуваш со наставничката!
Колку е 2 и 2?
– 5.
– Идиот! Нема да биде од тебе инженер! Единица! Седи!
– Драган?!
– Што?
– Ќе Ти кажам јас тебе “што”! Ѓавол да те земе! Стани, кога зборуваш со наставничката!
Колку е 2 и 2?
– Пааа… 3.
– Идиот! Нема да биде од тебе инженер! Единица! Седи!
– Зоки?!
– Да, госпоѓо?
– Колку е 2 и 2?
– 4.
– Браво! Ќе биде од тебе инженер!
– Госпоѓо?! – продолжува Зоки.
– Што?
– Ќе Ти кажам јас тебе “што”! Ѓавол да те земе! Стани, кога зборуваш со инженер!

 

Госпоѓо зошто сте ги ставиле така рацете меѓу нозете?
– Па ми студат рацете, а тука е топло…
– Епа право да ви кажам ми замрзнаа ушиве, дајте малку главата да ја ставам таму.