Хрватска бара сезонски работници, еве колку може да заработите на Јадранот

Доаѓањето на топлите месеци за сите невработени отвара можности барем за сезонско вработување. Потрагата по сезонски работници веќе е почната, а само Хрватска, каде веќе со години најмногу има од Босна и Херцеговина, оваа година бара 40.000.

Заработката на сезонските работници во Хрватска се движи од 600 до 2000 евра месечно, со сигурно бесплатно сместување и храна, додека работниците со двојно државјанство може да очекуваат и здравствено осигурување.

Доколку сте заинтересирани, повеќе информации можете да добиете ТУКА.