Годинава се е поскапо: Ако се решивте за одмор во Грција, oва се новите цени

Ако сте одлучиле и ова лето да го поминете на плажите во Грција, тогаш ова се цените според кои ќе одлучите колку пари ви е потребно да понедете.

Цените варираат од место до место и од летувалиште до летувалиште, но главно се малку поскапени од минатото лето и сезона, пренесе Курир.рс.

Лебот се движи од 0,70 до 1,20 евра.

Млеко од 1,1 до 2,50 евра.

Шест јајца се до 1,50 евра.

Сенф е 1-2 евра.

Кечап од 2-4 евра, а мајонез 3-4 евра.

Јогурт се движи од 2-4 евра.

Маслиново масо 5-10 евра.

Килограм шеќер е евро.

Килограм сирење 5-7 евра.

200 гр. кашкавал 3-4 евра.

Маргарин 4-5 евра.

Обично масло 1,9 евра.

Килограм салама 7-16 евра.