Топ 10 најдобри места за летување оваа година

Ако се верува во британското издание на Бизнис инсајдер, најповолна дестинација за овогодишниот одмор ќе биде Бугарија, додека на листата од десетте најдобри одморалишта, се најде  соседна Хрватска.

Бизнис инсајдер ги спореди цените за сместување за седумдневен аранжман од 1 март до 30 септември. Според нивниот буџет за одмор во Бугарија, потребно е 525 евра по лице.

Седум дена во Турција чини 530 евра по лице, а Бизнис Инсајдер препорачува Аланја и Анталија, како и Бодрум, Мармарис и Олудениз. Седумте дена за сите инклузивно во Малта чини 552 евра, а во Мароко 538 евра, најдобар во Агадир, каде што цените паднаа дури 13 отсто минатата година. Седумдневен одмор во Шпанија може да се најде за 574 евра по човек, а најевтиното место во таа земја е познато Ллорет де Мар.

За одмор во Грција, потребноќе биде околу 591 евра, додека одмор во Египет чини некое евро повеќе. За седум дена во Кипар потребно е да се искешираат 680 евра по лице, а цените на тој остров паднаа за 12 отсто во споредба со претходната година. За летен одмор во Португалија, истиот износ треба да се одвои.

Одмор во Хрватска чини околу 726 евра по лице, а трошоците по лице оваа година во Дубровник се зголемија за 405 проценти.