Запалете ливчиња Жалфија и доживејте чудо

Жалфијата на нашите простори е позната како лековита билка. Нашие предци ја користеле за лечење на многу болести. Во различни краеви е наречена со различни имиња – мудрец, пелин, бел џигер, слава…што само кажува колку нашите предци ја користеле.

Оваа лековита билка има широка медицинска примена и влегув во составот на многу лекови. Нејзината лековитост ја воочуваме во многу етерични масла, а вдишувањето на нив е уште поголемо.
Без разлика дали е лето или зима, дали прозорите се отворени или затворени по цел ден, воздухот во нашите домови е полн со разни отрови и микроорганизми. Ако сакате да се одстраните од нив, од непожелните микроорганизми, прочистете го воздухот во вашиот дом, најдобро ќе го направите тоа со помош на жалфија.

Истражувањата покажале дека ако запалите жалфија во вашиот дом, ќе уништите дури 94 % од бактериите во воздухот. Дури и наредниот ден ќе биде исто чист воздухот, тоа го покажале истражувањата.

Се што треба да направите е да суви листови од жалфија замоткате во стапче, запалет едн крај од него и потоа угасете го. По тоа жалфијата ќе почне да чади и дими.

Ако ова го правите на неколку дена, ќе направите многу за вашето здравје. Ќе спречите главоболки, кашлици и респираторни инфекци, ќе ги намалите можностите за добивање на рак на белте дробови и срцеви заболувања и ќе се решите од хроничниот замор и астмата.