Здрав оброк со витамини: Бејкон салата

Состојки:

 • 500 гр. зелка
 • 2 јаболка
 • 3 парчиња сланина
 • 3 лажици јаболков оцет
 • 1 лажица масло
 • ким
 • бибер
 • сол

Подготовка:

 1. Се ренда зелката, се става сол и се остава да омекне.
 2. Се сечат јаболката ситно и се мешаат со зелката во сад, па се сече сланината, кратко се пропржува, се цеди од маслото и се додава.
 3. Се ставаат и масло, бибер, сол и ким и се меша.