Успешно помага: Лек стар со години за срце

Овој рецепт е стар со години и години, успешно помага за проблеми со срце, па докторите и понатаму го препорачуваат.

Успешно помага за срцеви болести и превенира срцев удар:

Состојки:

  • 10 стебла магдонос без корен
  • 1 л. домашно вино (бело или црно)
  • 2 лажици вински оцет
  • 300 гр природен мед

Подготовка и употреба:

  1. Се става магдоносот во вино, се става оцет и се вари 10 минути на тивок оган, а внимавајте бидејќи може да пени.
  2. Потоа додајте и мед и оставете уште 5 минути да се вари.
  3. Процедете додека е топло и ставете ја смесата во шишиња, па затворете.
  4. Талогот кој се создава не е штетен и и тој се пие.
  5. Се користи една лажица секој ден, додека не престанат тегобите.