Сибирско народно средство против бронхитис и кашлица

Се ренад црна ротквица и од неа се цеди сокот низ газа. Добро се меша 1/4 литар сок со 400 грама мед и се пие.

Начин на дозирање

Две супени лажици пред јадење и секогаш пред спиење.