Чудотворен пијалок за борба против алергиите

Пијалок кој ќе ви помогне во борбата против алергиите. Обидете се на природен начин да си помогнете со борбата против алергиите.

Состојќи:

1 морков;
2 портокали;
1/2 краставица;
5-10 листа од мента;
20 g свеж ѓумбир.

Подготовка:

Исчистете ги, измијте ги и пресечете ги на делови состојќите. Потоа исечкајте ги сите состојќи и ставете ги во блендерот и на крај додадете ги листовите од мента. Потоа изблендирајте ја цела смеса.
Ќе добиете витамин С од портокалите кои што ќе го заштитата вашиот имун систем. Ментата е идеален природен лек за респираторно инхалационениот систем, кој најчесто страда во пролет. Ѓумбирот е моќен антиоксидант.
Дозата која дневно треба да ја пиете од овој пијалок е една чаша на ден, која што треба да ја пиете наутро на празен стомак.
Овој пијалок ќе ви го зголеми вашиот имун систем па затоа се препорачува за луѓе кои страдаат од алергии.