Уште една причина повеќе зошто треба да читате книги секојдневно

Просечно луѓето кои читаат околу 30 минути дневно, за разлика од оние кои не читаат книги живеат подолго две години, според проучувањето на Институтот за Социјална наука и медицина од САД. Па ако досега не практикувате да читате макар и по неколку страници дневно, почнете ќе си го продолжите животот и здравјето.