За долги и незаборавни ноќи научете како се прави Вотка мартин

Состојки

4-5 коцки лед,
3/4 вотка,
1/4 вермут.

Подготовка

Овој коктел може да го припремите во чаша за мешање или во шејкер.
Во чашата за мешање првин ставете го ледот па вотката и вермунтот. Внимателно промешајте и пред да почне да се топи ледот, процедете го коктелот во добро оладена коктел чаша за сува мепавина. Декорирајте со парче лимон.
Ако сакате вашиот коктел да има замаглен, леден изглед тогаш подгответе ја во шејкер.
Во шејкерот првин ставете го ледот, вотката и вермунтот на крај, добро измешајте, процедете и послужете на ист начин.