За незаборавни моменти, подгответе го коктелот Полноќно Сонце

Состојки

4-5 коцки лед,
2/4 вотка,
2/4 Бренди од праска,
1/4 белка,
сок од 1 лимон,
2 вишни.

Подготовка

Сите состојки ставете ги во шејкерот. Протресете неколку секунди, а потоа ставете го во чаша. Во чашата додајте 2 вишни, свежи или од конзерва. Послужете со лажичка.