Брач-топ дестинација за летување

За бисери на хрватскиот брег, несомнено, се сметаат островите кои предизвикуваат огромен интерес кај туристите, особено странските, за поминување на летниот одмор во Хрватска. Подрачјето на средна Далмација веќе со години е омилената дестинација на туристите од разни генерации, поради убавината, културната понуда и богатиот ноќен живот. Со години наназад островите Хвар и Брач се тренди дестинација за младите, кои не нудат само забава по полноќ, туку се и идеална комбинација на природата и културата.

На најубавиот дел на островот Брач, настанало малото, живописно место Бол. Некогашната рибарска населба, денес претставува БИСЕР на хрватскиот туризам, кој може да смести 10 000 туристи. Со својата убавина, бројните плажи, културни содржини, гостољубивост и квалитетно сместување, хотелско и приватно (апартмани и вили), Бол е прекрасен избор за Вашиот одмор. Посебност на Бол му дава плажата “Златен р’т”,  по многумина најубава на Медитеранот.

Брач е познат по својата убавина, а на него забава наоѓаат и семејствата со деца. Песочните плажи и борова шума, со кристално чистото море нудат прекрасен одмор. За љубителите на подводниот туризам се организирани часови за нуркање. На Брач е и далеку познатиот Бол и плажата Златна војна, која е омиленото место за сурферите поради поволните ветрови.