Правила кои треба да ги почитувате ако летувате во Бугарија

За сите кои ова лето се одлучија да го поминат во Бугарија, постојат правила што може, а што не смеетеда внесете преку граница, и за што цариниците веднаш ќе реагираат.

Имено, Бугарија има специфични правила, па така може да внесете литро алкохол, со не повеќе од 22 посто, 4 литри вино или 16 пива.

Може да понесете 200 цигари, како и 2 килограми храна за деца.

Може да внесете 2 килограми риба, забранет е внес на месо и млеко и млечни производи.

Немаограничувања за леб, за чоколадо, слатки, маслинки, 2 килограми компир се дозволени и зеленчук и овошје.