Поминете го одморот на море – предлог место за Македонците со поплиток џеб

Ако имате плиток џеб, тогаш Црна Гора е добар избор. Таму има најевтино сместување.  Најпопуларна е Будва, каде сместување може да се најде за 8 евра на вечер, како што тоа е најевтиното сместување во Херцег Нови.

Во Петровац соби може да се најдат за 9, додека најевтиниот сместување во сутоморе е 6 € за една ноќ. Во Чање може да изнајмите куќа од 60 квадратни метри, но за 20 евра на ден.

Чадори за сонце зависи од локацијата, така што на Рафајловиќ  чини 1,5 €, додека во Будва, чадор е повеќе од 5 € на почетокот на сезоната, до 10 евра во шпиц.

И ВО барови, цените се слични на нашита – најниска цена на пиво е 1,5 евра, додека сокови околу 1,70. Цените се движат ЗА сладолед 0,70-2 евра.

Ако дојдете до Црна Гора со воз или авион, можете да изнајмите автомобил за 20 евра на ден.  такси Е 1 € старт и по километар 80 центи. Но внимавајте таксистите знаат да наплатат и тродуло ако видат дека сте странец.