Првиот туристички патник тргна кон Месечината

Американската компанија „Спејс икс“ на Илон Маск соопшти дека го запишала првиот светски патник за пат околу Месечината со вселенската ракета со кодно име БФР.

Сепак, името на патникот не е откриено. Од „Спејс икс“ лани најавија дека околу Месечината ќе патуваат двајца туристи, а пред да заминат на оваа несекојдневна авантура, ќе мора да поминат обука.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.