Љубител сте на брза храна (фаст фуд)?

Дали сте љубител на брза храна? Или ако  сепак не сте во можност да консумирате домашно приготвена храна бидејќи преоптеретеноста на работа не ви го дозволува тоа?! Јадењето брза храна може да биде исклучок кога патувате, кога немате доволно време да подготвите домашна храна или едноставно, некогаш навистина сакате да ја задоволите желбата да изедете некаква брза храна. Еве неколку совети како да го добиете максимумот од брзата храна што ја внесувате:

-Започнете со избирање храна што содржи најмал број калории.

-Ако сте љубител на месо, одберете пилешко

-Избегнувајте мрсни и слатки преливи

-Не комбинирајте ги големите сендвичи со газирани пијалоци, наместо тоа напијте се вода.

-Одделете време за вашиот оброк, не брзајте, уживајте во храната!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.