Отварање на концертна сезона на Македонска Филхармонија

НОВО УТРО

Македонска филхармонија ќе ја отвори ово годишната конценртна сезона со НОВО УТРО која ќе се емитува премиерно на 27.09.2018 Четврток во  20:00 часот. Ќе оди на редовна програма во концертната сала диригент  Јерухам Шаровски, солист Лука Дебарг.
Програма:
С. Прокофјев: Концерт за пијано и оркестар бр. 2
Х. Берлиоз: Фантастична симфонија, оп. 14

 ХАРМОНИЈА МУНДИ

Наредно на репертоарот е ХАРМОНИЈА МУНДИ на 12.10.2018 Петок во концертна сала со почеток од 20:00 часот. Диригент ќе биде Емил Табаков, солист Ѓорѓи Цинциевски.

Програма:
Е. Табаков: Концерт за контрабас и оркестар
Г. Холст: „Планети“

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.