Падна првиот снег на Балканот

Локалните мештани велат дека снегот почнал да паѓа претпладне и до сега има околу 5 сантиметри, но и натаму врне!

Прокошко езеро се наоѓа на 1.636 метри надморска височина и е одалечено 23 километри од Фојница. Жителите велат дека снегот ги изненадил гостите кои се наоѓаат таму. Има магла, врне снег и доста е ладно. Истовремено снег повремено врне и на Бјелашница и Јахорина.

Пад на температурите не очекува и во Македонија од утре.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.