Од денеска до 30 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“, се одржува Европската недела на бесплатно тестирање за ХИВ

November 24, 2018 okrabotaadmin 0

Од денеска до 30 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“, се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ, кон која по петти пат се приклучува […]

Младо момче кое било тешко повредено во сообраќајка после мозочната смрт спаси два живота

November 24, 2018 okrabotaadmin 0

Младо момче кое било тешко повредено во сообраќајка после мозочната смрт спаси два живота. Семејството на тинејџерот одлучило да ги донира бубрезите на двајца пациенти […]

Скопје добива нов урбан фестивал – Undefest фестивал, прогресивен, мултимедијален фестивал

November 23, 2018 okrabotaadmin 0

Скопје добива нов урбан фестивал – Undefest фестивал. Прогресивен, мултимедијален фестивал кој ги обединува музиката и уметноста и нуди тридневно комплетно уживање во сите сегменти […]