Германска филмска вечер во Кинотека на Македонија

Германска филмска вечер ќе се одржи овој месец во Кинотека на Македонија во организација на Гете-институтот. На оваа вечер за љубителите на филмот ќе биде прикажан филмот „Парк на срчи“ на 15-ти ноември во 20:00 часот во Кинотека на Македонија.

Игран филм 2011/ 11 | боја,91 мин. HD
Режија: Бетина Блимнер

Саша е паметно и многу елоквентно девојче. Како дете дете нејзиниот очув Фадим ја убива нејзината мајка пред нејзини очи. Кога оваа вест за наводно сочувствителенот извршител на дејството кој сега се кае, ќе биде објавена во весник, Саша сосема го губи трпението. Таа се жали кај одговорниот уредник Фолкер Требур за веста. Требур и ја нуди неговата помош и ја зема на неколку дена во неговата куќа. Таму Саша го запознава неговиот син Феликс кој е многу поинаков од сите други млади момчиња од нејзиниот кварт. По летниот одмор ништо веќе не е исто како претходно…

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.