Едноставен рецепт со Желатинот може да ви помогне да ги регенерирате коските, тетивите и лигаментите

Во оваа статија ви подаруваме еден едноставен рецепт кој ќе ви помогне да ги ублажитеболките и да ги зајакнете вашите коски. Ако страдате од болки во грбот, зглобовите, нозете и вратот, тогаш овој рецепт е идеален за вас.

Во било која продавница за храна купетеобичен желатин за готвење. Во вечерните часови,земете две полни лажици желатин (околу 5 грама) и измешајте ги со една четвртина чаша ладна вода, па оставете ја смесата преку ноќ на собна температура. Желатинот ќе се претвори во желе. Во утринските часови, испијте го ова желе со додаток на нешто штонајмногу ви одговара (на пример, сок, млеко, јогурт, чај).

Желатинот помага при болки во зглобовите, зглобовите на нозете и вратот и по 7 дена од третманот ќе забележите дека состојбата значително ќе ви се подобри. Третманот треба да трае еден месец и пожелно е да се повтори после половина година. Ова ќе го обновиприродното “подмачкување” на зглобовите.

 

Зошто е желатинот толку добар за зглобовите? Желатинот има многу лековити својства и обезбедува широк спектар на здравствени придобивки како на пример:

  • Посилни зглобови и срце – го забрзува метаболизмот
  • Ја подобрува менталната способност
  • Го подобрува тенот – дава еластичност
  • Ги зајакнува тетивите и лигаментите – спречува остеопороза и остеоартритис
  • Ја подобрува структурата накожата и косата
  • Има моќен ефект во лекувањето на дисплазија

На овој начин ќе ги елиминирате болките и вкочанетоста во рок од 7 дена.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.