ООУ „Кочо Рацин“ ќе ја започнува новата учебна година со ново игралиште

ООУ „Кочо Рацин“ ја започнува новата учебна година со комплетно обновено спортско игралиште, информираше градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ.

-Со асфалтирање ја завршуваме реконструкцијата на игралиштето на кое се поставуваат и нови спортски реквизити и нова заштитна ограда.
Игралиштето е наменето за спорт и рекреација на учениците, но и за сите рекреативци и љубители на спортот, потенцира Богдановиќ.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.