Најлоша лозинка 123456….

Преку пет милиони лозинки прегледала компанијата Splash Data и во својот извештај за 2019 година ги рангираше најлошите во споредба со минатата година.

На прво место и понатаму е „123456“, па селдува „123456789“. Скок од шест места остварила лозинката „qwerty“ која беше многу популарна минатата година, додека во Топ 10 листата се најде и лозинката „123123“. Од компанијата SplashData истакнуваат дека и покрај големиот број на пробиени податоци, излагање на кориснички логин и други приватни податоци онлајн и понатаму се забележува дека огромен број на чуѓе користат вообичаено лоши лозинки.

Ова се 10 најлоши лозинки во 2019 година:
123456, 123456789, qwerty, password, 1234567, 12345678, 12345, iloveyou, 111111, 123123


Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.