Забавата на германската економија заврши

Прво добрата вест: германската економија во наредната година нема да западне во рецесија. Но, анкета спроведена во најважните гранкови здруженија покажува дека не се очекува ни голем пораст.

Нешто пред новата година Институтот за германска економија (ИВ)редовно врши испитување на мислењето во 48 гранкови здруженија во врска со нивните очекувања за годината што доаѓа. Како ќе се развиваат производството, вработувањето и инвестициите?

Овојпат сликата е измешана. Речиси десетгодишниот и изненадувачки долг период на подем на економијата сега е закочен и изгледа дека листот се врти.

Извор: DW. Повеќе на следниот линк: https://www.dw.com/mk/забавата-на-германската-економија-заврши/a-51800386?maca=maz-rss-maz-eco_timemk-4723-xml-mrss

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.