Хрватите плаќаат по 50 евра за да им донесат работник плус од Македонија

Хрватите плаќаат по 50 евра за да им се донесе работник плус од Македонија, раскажуваат нашинците кои работат во оваа балканска земја

Се бараат градежници, келнери, готвачи, и други профили низ цела Хрватска, а најголема потреба од работници има во приморските градови. Месечно може да се заработат 1.000 евра. Но, се нуди и платено сместување, храна, како и покриен превоз во еден правец.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.