Будистички тест на личноста

Еден од најинтересните тестови на личноста е тестот за кој се тврди дека го составил самиот Далај Лама. Вистина или не, за тестот кажуваат дека е сигурно точен, а многу тврдат дека им се исполнила и желбата.

Само три прашања и нивните одговори би можеле многу да ве изненадат

Не постојат точни и неточни одговори, се работи само за забавен прашалник кој ќе ви открие каква личност сте и кои ви се вистинските приоритети во животот иако така можеби свесно не мислите.

Пред решавање на тестот треба да си замислите некоја конкретна желба.

Напоменa: Биди чесен при давањето на одговорите.

Умот е како падобран, најдобро функционира кога е отворен!

Ова е забава но сеедно посвети  внимание кога ќе одговараш.

Одговарај на прашањата сам без туѓи мислења.

Има само три прашања и ако ги прегледаш пред да заврши тестирањето, резултатите нема да бидат веродостојни.

Тестирањето нека биде без брзање и заврши го секој одговор во целост пред да преминеш на следното прашање.

Не се враќај назад. Земи пенкало и лист хартија и бележиги своите одговори. Ќе ти требаат за на крајот на тестирањето. На секое прашање дај само по еден одговор.

Првата работа на која ќе се сетиш обично е твојот најдобар одговор.

Запамти  – никој не треба да го гледа ова освен тебе.

Дали си замисли желба?

1.Наредиги следните пет животни по ред од најсакани до најмалку омилени:

a. крава
б.тигар
в. овца
г. коњ
д. прасе

2.Напиши по еден збор кој го опишува следното:

а. куче
б. мачкаma
в. глушец
г. кафе
д. море

3. Сети се на некој кој те познава и кој ти е важен, а можеш да го поврзеш со една од следните бои. Не го  повторувај двапати својот одговор. На секоја боја  додади само по една особа.

а. жолта
б. портокалова
в. црвена
г. бела
д. зелена

4. За крај, напиши го својот омилен број и ден во неделата.

Готов?

Те молам биди сигурен дека твоите одговори се точни и дека твојата желба е она што навистина го посакуваш.

Погледај ги толкувањата на одговорите…

(1) Вака се опишуваат приоритетите во животот:

Кравата ја означува КАРИЕРАТА

Тигарот значи ГОРДОСТОвцата значи ЉУБОВ

Коњот значи СЕМЕЈСТВО

Прасе означува ПАРИ

(2) Твојот опис на куче го означува твојот карактер

Твојот опис на мачка го опишува твојот партнер

Твојот опис на глушец ги опишува твоите непријатели

Твојот опис на кафе го опишува твојот љубовен живот

Твојот опис на море го прикажува начинот на твоето живеење.

(3)

Жолта: Некој кого никогаш не го забораваш

Портокалова: Некој кој можеш да го сметаш за вистински пријател

Црвена: Некој кого навистина го сакаш.

Бела: Твоја сродна душа

Зелена: Една личност која ќе ја паметиш до крајот на животот.

(4)

Овој интригантен тест подели го  на толку особи колку што го напиша бројот (омилен број), а твојата желба ќе стане реалност на денот кој исто така го запиша.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.