Новиот Mercedes-Benz Vision AVTR

Ѕвездата на шоуто е секако нов концепт од Mercedes-Benz

Автомобилот го носи името Визија АVТР, а името и изгледот на возилото се инспирирани од филмот Аватар од режисерот Џејмс Камерон, кој самиот учествуваше во дизајнирањето на ова возило.

Mercedes-Benz Vision AVTR нема управувач, туку треба да се контролира само со гестови, преку „контролна единица“ која се наоѓа во средина на кабината.

Ниту во возењето, Визија АVТР не е обичен. Неговите иновативни тркала му овозможуваат да се движи бочно, до агол од 30 °, што во голема мерка ќе го олесни маневрирањето во тесни места и при паркирање. Возилото е изработено од еколошки материјали, акумулаторот е дизајниран како комбинација на графен и органски соединенија и без ретки метали, а погонот е целосно електричен.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.