„Корона Влада“ во Словачка, министрите под маски положија заклетва

Новата Словачка влада на премиерот Игор Матовиќ стапи на сила, а првиот предизвик со кој ќе се соочи е справување со епидемијата на корона вирусот

Во Словачка има потврдени 137 случаи заболени од вирусот. Сите министри и премиерот положија заклетва со маски на лицето и ракавици.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.