Сметање на времето

March 19, 2018 okrabotaadmin 0

Движењето на Сонцето ,Земјата и Месечината биле отсекогаш основа за сите календари и одредувањето на временските единици.Ротацијата на земјата околу нејзината замислена оска , дефинирало […]

No Image

Корпички од Бело Чоколадо

March 19, 2018 okrabotaadmin 0

Потребни состојки: За чоколадни корпички: 150 g бело чоколадо; 50 g маргарин; квадратни силиконски корпи. За филот: 150 g мелени бисквити; 1 портокал; 200 g маргарин; 100 […]