Во Германија недостасуваат околу 30.000 мајстори во голем број сектори

December 27, 2019 okrabotaadmin 0

Во Германија веќе неколку години има голема потреба од работници од различни професии, особено занаетчии Претседателот на германското здружение на занаетчии, Ханс Питер Волсејфер рече […]

Запленет имот од банки на продажба: 1.207 станови и деловен простор и 278 парцели

December 26, 2019 okrabotaadmin 0

Станови и деловен простор, градежно и земјоделско земјиште, кои на сопствениците им се одземени поради неплатен долг, се впишани во Регистарот на преземени недвижности наменети […]