Како изгледа еден ден во затворот Шутка?

April 23, 2018 okrabotaadmin 0

Затворската пренатрупаност, нехигиената и супстандарните услови, недоволната медицинска грижа, неефикасноста на правната помош, неспроведување на програмите за ресоцијализација, се само дел од проблемите што укажуваат […]

Ќе се зголемат коефициентите за исплата на дежурствата на здравствените работници

April 11, 2018 okrabotaadmin 0

Министерството за здравство соопшти дека преговорите за исплата на дежурствата и ноќниот труд на докторите, медицинските сестри, транспортерите, гипсерите и протетичарите се во финална фаза. […]