Печурките делуваат делотворно во борбата со ракот на простата

November 18, 2018 okrabotaadmin 0

Кај еден од седум луѓе во текот на животот се дијагностицира рак на простата. Ракот на простатата е втора водечка причина за смртност од рак кај мажите, веднаш по ракот на белите дробови. Сепак, […]

Едноставен рецепт со Желатинот може да ви помогне да ги регенерирате коските, тетивите и лигаментите

November 16, 2018 okrabotaadmin 0

Во оваа статија ви подаруваме еден едноставен рецепт кој ќе ви помогне да ги ублажитеболките и да ги зајакнете вашите коски. Ако страдате од болки во грбот, зглобовите, нозете и вратот, тогаш […]

Oслободите се од несаканите флеки, пеги и хиперпигментација на лицето и рацете?

November 16, 2018 okrabotaadmin 0

Темните дамки на кожата претставуваат нарушување во организмот, предизвикано од големи количини на меланин, што се појавува на кожата како темен пигмент. Ова нарушување е предизвикано од пигментацијата на кожата, а причината за тоа е […]

Дали загадувањето го зголемува ризикот од Алцхајмерова болест?

November 15, 2018 okrabotaadmin 0

Загадувањето на воздухот може да предизвика многу повеќе здравствени проблеми отколкунекакво „обично“ заболување на белите дробови. Новите истражувања покажуваат дека ако се вдишуваат ситните штетни честички во воздухот кои потекнуваат од електричните централи и автомобилите, тие […]