Печурките делуваат делотворно во борбата со ракот на простата

November 18, 2018 okrabotaadmin 0

Кај еден од седум луѓе во текот на животот се дијагностицира рак на простата. Ракот на простатата е втора водечка причина за смртност од рак кај мажите, веднаш по ракот на белите дробови. Сепак, […]

СЗО: Воспалението на белите дробови до 2030 година би можело да усмрти речиси 11 милиони деца

November 15, 2018 okrabotaadmin 0

Од воспаление на белите дробови до 2030 година може да починат речиси 11 милиони деца помлади од пет години, предупредуваат експертите, во пресрет на одбележувањето […]