ЧЕСТО И ОБИЛНО ПОВРАЌАЊЕ КАЈ БЕБЕ

September 21, 2018 okrabotaadmin 0

  ЗНАК ЗА ВРОДЕНА  ПИЛОРНА СТЕНОЗА Вродената пилорна стеноза (ВПС) претставува неможност за празнење на содржината на желудникот, како резултат на хипертрофија и хиперплазија на […]

ПЕТ НАЈЧЕСТИ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ЗА ВРАТНА СПОНДИЛОЗА

September 19, 2018 okrabotaadmin 0

Долгото седење, часовите поминати пред компјутер, неправилното држење на вратот, недоволната физичка активност, се само дел од причините што доведуваат до развој на спондилоза. Цервикалната(вратна) […]

МИГРЕНА И ЛАДНА КЛИМА

September 19, 2018 okrabotaadmin 0

Луѓето што живеат во предели каде   преовладува поладна клима се поподложни на појава на мигрена. Иста варијанта на ген што ни помага во приспособувањето на […]

ИМАТЕ ЛИ БАКТЕРИСКА ВАГИНОЗА

September 19, 2018 okrabotaadmin 0

Бактериската вагиноза претставува нарушување во составот на вагиналната флора. Самиот наслов, вагиноза а не вагинитис, укажува на тоа дека во овој случај ги нема знаците […]

СИНУЗИТИС-ВОСПАЛЕНИЕ НА СИНУСИТЕ

September 19, 2018 okrabotaadmin 0

Синузитис претставува воспаление на слузницата на параназалните синуси. Овие инфекции најчесто се јавуваат заедно со инфекциите во носните простори и затоа често се користи терминот […]

СЕДЕНТАРНИОТ СТИЛ НА ЖИВОТ-ПРИЧИНА ЗА ГОЛЕМИОТ БРОЈ ДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛУВАЊА  НА МУСКУЛОСКЕЛЕТНИОТ СИСТЕМ

September 18, 2018 okrabotaadmin 0

На самиот почеток  да ја доближиме специјалноста физијатар до нашите читатели бидејќи многу често се случува поради некој проблем да не знаеме каде точно да […]