Есента е период на калинките! Калинките против алергиски заболувања!

November 15, 2018 okrabotaadmin 0

Иднината на превенцијата од кардиоваскуларни болести како и лекувањето нема дагопронајдете во медицинските установитукуна пазарите или во вашиот двор. Калинкатаспречува прогресија на артерискитекоронарни заболувања! Една нова студија објавена во списанието – Атеросклероза – потврдува дека екстрактот од калинка […]

Колку време е заразен за околината болниот од грип

November 15, 2018 okrabotaadmin 0

Оваа година сезоната на грип започна порано во споредба со последниве неколку години, и некои видови на вирусот тешко погодија одредени региони, па затоа е исклучително важно да се биде екстра внимателен. Многумина се особено загрижени во врска со […]

Облога за уморни и потечени очи

June 14, 2018 okrabotaadmin 0

Отекувањето на капаците, подочњаците, црвенилото, солзењето и чуството на печење во очите, се првите знаци на замореност на очите. Заморените очи треба да се испираат […]